דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

1 קילו קמח מנופה
1 כף מלח
8 כפות סוכר( למי שאוהב לא מתוק יכול לשים 4-5 כפות סוכר)
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים
שמן

אופן ההכנה

1
לשים בקערה את הקמח עם כף מלח ולערבב.
2
להוסיף סוכר ושמרים ושוב לערבב.
3
להוסיף את המים וללוש לבצק אחיד (אם צריך להוסיף קמח עד שהבצק יהיה אחיד)
4
לתת 15 שעה תפיחה ואח"כ ללוש שוב
5
לתת תפיחה עד שהבצק יכפיל את נפחו
6
בצלוחית נפרדת לשים קצת שמן, לשמן את המשטח שעובדים עליו.
7
ואם קצות האצבעות לקחת כל פעם חתיכה מהבצק ולפתוח עם טיפה שמן
8
לגלגל כמו לחמניות או כמו קוראסון ולהניח בסיר של קובנה.
9
לתת עוד פעם תפיחה עד שיכפיל את נפחו ולהכניס לתנור חום 180 צליוס שעה.
10
להוציא ולהניח על מגבת עד שיתקרר ולהכניס לסיר
11
בבצק הנותר אפשר להכין לחמניות ולאפות בין 20- 25 דקות
המתכון נכתב ב-18/02/2007