מנה עדינה של פרוסות סלמון סשימי טרי, המוגש עם שום, ג'ינג'ר ובצל ירוק, במגע אסייתי עם רוטב סויה ולימון. השמן השומשום החם הנמזג על הדג מעניק ניחוח עמוק וטעם ייחודי. מומלץ להגיש לצד סלטים קלילים או אורז לניגוב הרוטב העשיר. מנה מושלמת לאירוח עם טוויסט מרענן.
המנה בכבודה ובעצמה
מצרכים
300 גרם דג סלמון טרי, פרוס כמו לסשימי
3 כפות ג'ינג'ר טרי, חתוך לגפרורים (ז'וליין)
3 כפות בצל ירוק, חתוך ז'וליין
3 כפיות מיץ ליים או לימון
2 כפיות שומשום שחור או לבן
אופן ההכנה
1
מניחים על הצלחת את פרוסות הסשימי ומסדרים עליהן את השום, הג'ינג'ר והבצל הירוק.
2
יוצקים את הסויה ואת מיץ הלימון.
3
מחממים את השמנים עד שמתחילים לעשן (אך לא נשרפים!).
4
יוצקים מיד על הדג, מפזרים את השומשום ומגישים.
המתכון נכתב ב-19/11/2024
תגובות על המתכון
נשמח לשמוע אם אהבת את המתכון, ולענות על כל שאלה