דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מנה עדינה של פרוסות סלמון סשימי טרי, המוגש עם שום, ג'ינג'ר ובצל ירוק, במגע אסייתי עם רוטב סויה ולימון. השמן השומשום החם הנמזג על הדג מעניק ניחוח עמוק וטעם ייחודי. מומלץ להגיש לצד סלטים קלילים או אורז לניגוב הרוטב העשיר. מנה מושלמת לאירוח עם טוויסט מרענן.
המנה בכבודה ובעצמה - סלמון סשימי בשמן שומשום לוהט
המנה בכבודה ובעצמה

מצרכים

300 גרם דג סלמון טרי, פרוס כמו לסשימי
2 שיני שום טרי, קצוצות
3 כפות ג'ינג'ר טרי, חתוך לגפרורים (ז'וליין)
3 כפות בצל ירוק, חתוך ז'וליין
3 כפיות סויה
3 כפיות מיץ ליים או לימון
0.25 כוס שמן זית
3 כפות שמן שומשום כהה
2 כפיות שומשום שחור או לבן

אופן ההכנה

1
מניחים על הצלחת את פרוסות הסשימי ומסדרים עליהן את השום, הג'ינג'ר והבצל הירוק.
2
יוצקים את הסויה ואת מיץ הלימון.
3
מחממים את השמנים עד שמתחילים לעשן (אך לא נשרפים!).
4
יוצקים מיד על הדג, מפזרים את השומשום ומגישים.
המתכון נכתב ב-19/11/2024