2
1. מורחים חצילים ב-3-2 כפות שמן זית וקולים על האש או בתנור. מצננים ומרוקנים את בשר החצילים לקערה.
3
2. מערבבים את החצילים עם גבינה ומוסיפים בזיליקום ואת יתרת השמן זית. מערבבים, אך שומרים על מרקם גושי (לא מחית חלקה). מתבלים במלח ופלפל שחור.
5
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6
2. מניחים 4 נתחי פילה מוסר בתבנית אפייה משומנת, כשהעור כלפי מטה. מניחים על כל נתח 3 כפות מן המלית וסוגרים מלמעלה עם נתח פילה נוסף (כמו סנדביץ'), כשהעור כלפי מעלה. מברישים במעט שמן זית ומכניסים ואופים 15 דקות.
7
3. מעבירים את התנור למצב גריל עליון ואופים-צולים 3-2 דקות נוספות, לקבלת עור חרוך ופריך.
9
1. ממיסים חמאה בסיר קטן ומטגנים שום ועלי אורגנו עד להזהבה. מוסיפים מחית עגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים שמנת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-5 דקות, עד שמתקבל רוטב אחיד וסמיך.
10
מגישים:יוצקים מעט רוטב על צלחת הגשה ומניחים עליו את "סנדביץ'" הדג האפוי.
12
- אפשר להחליף את הרוטב ברוטב עגבניות על בסיס שמן זית עדין,מעט שום ובזיליקום.
13
- אפשר להכין רוטב קליל של 50 גרם חמאה ו-2 עגבניות סחוטות (רק המיץ והגרעינים), מתובל במלח ופלפל לבן.
14
- אפשר להחליף את המוסר בדג ים אחר בעל מרקם מוצק, למשל דניס או בס ואפילו בדגי בריכות, כמו פורל או בורי.
15
- אפשר להחליף את גבינת הפטה בגבינה בולגרית או בגבינה צפתית מלוחה.