דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

4 דגי מוסר (במשקל 500-400 גרם כל אחד) מפולטים ונקיים מעצמות
למלית:
3 חצילים גדולים
6 כפות שמן זית
250 גרם גבינת פטה מפוררת
חופן עלי בזיליקום קצוצים
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחון טחון טרי
לרוטב:
50 גרם חמאה
1 שן שום פרוסה דק
6 עלי אורגנו טריים
0.5 כוס עגבניות מיובשות, חלוטות במים וטחונות למחית (או ממרח עגבניות מיובשות קנוי)
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה

1
המלית:
2
1. מורחים חצילים ב-3-2 כפות שמן זית וקולים על האש או בתנור. מצננים ומרוקנים את בשר החצילים לקערה.
3
2. מערבבים את החצילים עם גבינה ומוסיפים בזיליקום ואת יתרת השמן זית. מערבבים, אך שומרים על מרקם גושי (לא מחית חלקה). מתבלים במלח ופלפל שחור.
4
סנדביץ' הדג:
5
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6
2. מניחים 4 נתחי פילה מוסר בתבנית אפייה משומנת, כשהעור כלפי מטה. מניחים על כל נתח 3 כפות מן המלית וסוגרים מלמעלה עם נתח פילה נוסף (כמו סנדביץ'), כשהעור כלפי מעלה. מברישים במעט שמן זית ומכניסים ואופים 15 דקות.
7
3. מעבירים את התנור למצב גריל עליון ואופים-צולים 3-2 דקות נוספות, לקבלת עור חרוך ופריך.
8
הרוטב:
9
1. ממיסים חמאה בסיר קטן ומטגנים שום ועלי אורגנו עד להזהבה. מוסיפים מחית עגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים שמנת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-5 דקות, עד שמתקבל רוטב אחיד וסמיך.
10
מגישים:יוצקים מעט רוטב על צלחת הגשה ומניחים עליו את "סנדביץ'" הדג האפוי.
11
גיוונים:
12
- אפשר להחליף את הרוטב ברוטב עגבניות על בסיס שמן זית עדין,מעט שום ובזיליקום.
13
- אפשר להכין רוטב קליל של 50 גרם חמאה ו-2 עגבניות סחוטות (רק המיץ והגרעינים), מתובל במלח ופלפל לבן.
14
- אפשר להחליף את המוסר בדג ים אחר בעל מרקם מוצק, למשל דניס או בס ואפילו בדגי בריכות, כמו פורל או בורי.
15
- אפשר להחליף את גבינת הפטה בגבינה בולגרית או בגבינה צפתית מלוחה.
16
חומרים ל-4 סועדים.
המתכון נכתב ב-25/03/2007