דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
50 דקות
זמן עבודה
50 דקות

מצרכים

3 גזרים
1 בצל
2 גבעולי סלרי
1 כוס חלב
0.5 כוס חמאת בוטנים
2 כוסות מים
1 כפית מלח
0.5 כפית פלפל
1 כוס שמנת מתוקה
בוטנים או אגוזים קצוצים לקישוט

אופן ההכנה

1
מבשלים את הירקות במים כ 30 דקות - עד שיתרככו
2
2. מרסקים את הירקות במעבד מזון ו מעבירים במסננת
3
3. ממיסים את חמאת הבוטנים בכוס מרק, בוחשים באיטיות מעל אש בינונית. מוסיפים את כל יתר החומרים, מלבד השמנת, ומביאים לתיחה.
4
4. מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת. מחממים עוד 1-2 דקות ומגישים
המתכון נכתב ב-06/01/2006