דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
40 דקות

מצרכים

חומרים ל-12 חביתיות בקוטר 20 ס"מ:
½ 1 כוס קמח
¼ 2 כוסות מים או מים וחלב
3 ביצים
3 כפות שמן
¾ כפית מלח

אופן ההכנה

1
1. מערבבים את כל החומרים במקצפה עד שמתקבלת עיסה דלילה וחלקה.
2
2. מחממים מחבת עם ½ כפית שמן. יוצקים 2-3 כפות מהעיסה למחבת החם ומנענעים את המחבת כדי שהעיסה תכסה את כל שטחו.
3
3. מטגנים עד לקבלת צבע זהוב ומוציאים את החביתיות לצלחת שטוחה שעליה נייר פרגמנט או מגבת נקייה.
4
הערה: יש צורך בשמן רק עבור החביתית הראשונה. לטיגון יתר החביתיות לא צריך לשמן את המחבת. מטגנים על להבה גדולה כדי שהמחבת תהיה חמה בעת הטיגון.
המתכון נכתב ב-19/04/2007