דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

מרכיבים לכ-100 כדורים:
לבצק:
3 כוסות קמח לבן (420 גרם)
½ כפית מלח
250 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
250 גרם גבינה לבנה 9% או 5%
למילוי:
כ-100 זיתים ירוקים מגולענים
ציפוי:
100 גרם שומשום

אופן ההכנה

1
1. שמים בקערה או במעבד מזון את הקמח, המלח, החמאה/מרגרינה והגבינה ומאחדים לבצק. הבצק מעט דביק בשלב הזה.
2
2. עוטפים את הבצק בניילון ושומרים במקרר כמה שעות, אפשר יום-יומיים.
3
3. קורצים מהבצק כמות של כפית בערך, לוקחים זית מגולען, עוטפים אותו בבצק ומגלגלים ביד לכדור קטן שנסגר ומכסה לגמרי את הזית.
4
4. שמים את השומשום בצלחת שטוחה, מגלגלים את הכדור בשומשום תוך הידוק, עד שיצופה לגמרי מכל הכיוונים.
5
5. מכינים כך כדורים מכל כמות הבצק ומניחים אותם בצפיפות בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
6
6. אופים בחום גבוה 200° כ-30 דקות, עד להזהבה קלה (הכדורים האפויים צריכים להישאר די בהירים).
7
7. מגישים חם או קר. לאחר צינון הכדורים אפשר לשמור אותם בכלי אטום יומיים, או להקפיא ולחמם בתנור לפני הגשה.
המתכון נכתב ב-28/04/2007