דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
40 דקות

מצרכים

25 חצאי אגוזי מלך
50 גרם שומשום
1 ביצה טרופה
לבצק גבינות:
100 גרם מרגרינה "עץ הזית" לאפייה בטעם חמאה רכה
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת דק
100 גרם גבינת פטה מגוררת דק
3 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי
1 כוס קמח
2 כפות שמנת חמוצה
מלח, פלפל לבן
3 כפות עירית קצוצה
תבנית מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה

1
1. שמים בקערה את כל המרכיבים לבצק גבינות ולשים לבצק אחיד. מקררים שעה. מחלקים את הבצק ל- 25 כדורים.
2
2. משטחים כל כדור בצק. שמים במרכז חצי אגוז, עוטפים את האגוז בבצק ומעצבים לצורת גליל. מניחים בתבנית.
3
3. מורחים בביצה טרופה וזורים מעל שומשום. מחממים תנור לחום גבוה (200 צ. ), אופים עד להזהבה ומגישים חם.
המתכון נכתב ב-28/04/2007