חומרים לכ-800 גר' חטיפים:
4 כוסות קמח רגיל (560 גרם)
¾ עד 1 כוס מים (200-250 מ"ל)
200 גרם חמאה או מרגרינה "מחמאה" מומסת
2 חלמונים טרופים עם כף מים
1
1. מנפים לקערה את הקמח עם הפפריקה המתוקה והחריפה.
2
2. מוסיפים את השמרים, הסוכר, המלח והשומשום ומערבבים.
3
3. יוצרים גומה בקמח ושופכים אליה את החמאה המומסת ו-¾ כוס מהמים.
4
4. מערבבים עד שכל החומרים יתאחדו לבצק. אם הבצק יבש מדי והחומרים לא מתאחדים - מוסיפים עוד מים, לפי הצורך.
5
5. לשים כדקה עד שנוצר גוש בצק נוקשה. שמים את הבצק בקערה, מכסים ומשהים כחצי שעה.
6
6. מחממים תנור לחום בינוני 180°.
7
7. בידיים, קורצים גושים מהבצק וצרים מהם על משטח חלק גלילים דקים בעובי של כ-1 ס"מ.
8
8. חותכים את הגלילים ל"אצבעות" באורך של כ-8-10 ס"מ ומסדרים בצפיפות בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
9
9. טורפים את החלמונים עם כף מים ומברישים בהם את ה"אצבעות".
10
10. מפזרים על האצבעות את הפרג או השומשום.
11
11. אופים בחום בינוני 180° כ-25-30 דקות, או עד שה"אצבעות" ישחימו ויהיו פריכות. זהירות לא לשרוף.
12
12. שומרים בכלי אטום לאחר קירור מלא.