דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

בצק:
3 ביצים
1 גביע גיל
1 כוס (רגילה) וחצי של קמח רגיל
1 אבקת אפיה (10 גרם)
מילוי בסיסי:
קטשופ
עגבניות
בצל
גבינה
תוספות (מקופסת שימורים):
תירס
פיטריות
טונה
זיתים

אופן ההכנה

1
1. מערבבים בקערה 3 ביצים, מוסיפים גביע גיל, תוך כדיי עירבוב מוסיפים בעדינות כוס קמח ואבקת אפיה, אחריי עירבוב טוב מוסיפים עוד חצי כוס קמח.
2
2. משמנים תבנית (עדיף במרגרינה) - לא גדולה (מכל סוג, אני משתמשת בתבנית תזכוכית).
3
3. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית כך שתהיה שכבה אחידה של בצק בתוך התבנית.
4
4. חותכים את הבצל לחצי עיגולים, את העגבניות פורסים לחצי עיגולים או לעיגול שלם. בוחרים את התוספת המועדפת (אפשר לשלב).
5
5. מפזרים בזהירות את הקטשופ על הבלילה, מניחים קודם את הבצל ואז את העגבניות. מוסיפים את התוספת שבחרתם.
6
6. מכניסים ל180 מעלות ל15 דקות לתנור שחומם 5 דקות קודם. מוציאים ומפזרים גבינה (מכל סוג שהיא) מגורדת. מכניסים בחזרה לתנור לכ5 דקות עד שרואים שהבצק זהוב והגבינה נמסה.
המתכון נכתב ב-28/04/2007