דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

לבצק:
250 גרם קמח רגיל
קורט מלח
120 מ"ל מים
למלית:
0.5 ק"ג בשר טחון (חזיר, בקר או עוף)
1 בצל קצוץ
2 בצלים ירוקים קצוצים
4 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר כתוש
2 כפיות גאראם מסאלה
0.5 כפית כורכום
0.5 כפית מלח
0.5 כפית שמן
0.5 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

אופן ההכנה

1
. מכינים את הבצק: שמים קמח ומלח בקערה. מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים לבצק. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך. יוצרים כדור, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-20 דקות.
2
2. ממלאים ומאדים: מערבבים היטב את חומרי המלית.
3
מרדדים את הבצק, וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס. שמים כף מן המלית במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים ואוספים את הקצוות, מורחים את הקצוות במים את הקצוות ומהדקים אותם היטב.
4
3. מאדים את הכיסנים בכלי אידוי מבמבוק, או באמצעות שושנת אידוי, או במכשיר מאולתר: בסיר גדול ומלא עד חציו במים מציבים קופסת שימורים, ועליה סיר קטן, ובו הכיסנים. מכסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומאדים כ - 10 דקות. מגישים עם רוטב עגבניות מבושל.
המתכון נכתב ב-08/05/2007