2 שיני שום, קלופות וקצוצות
500 גרם בשר בקר טחון או קצוץ
עגבנייה בשלה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
3/4 כוס צימוקים שחורים, מושרים רבע שעה במעט מים רותחים
0.5 כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים
1-2 כפיות אחי אמריו (או צ'ילי אדום כתוש עם כמה טיפות מיץ לימון)
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
1
1. מכינים את האורז: בסיר קטן מחממים שתי כפות משמן הזית ומטגנים קלות את השום. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה.
2
2. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
3
3. מכינים את תערובת הבשר: בסיר בינוני מחממים שלוש כפות שמן זית ומטגנים את הבצל שלוש דקות (אין צורך שישחים).
4
4. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר ישנה את צבעו מאדום לחום.
5
5. מוסיפים את העגבנייה וכוס מים, מכסים ומבשלים עד שהנוזלים יתאדו והבשר יתרכך.
6
6. מוסיפים את הצימוקים עם מי ההשריה, את הזיתים ואת הצנוברים.
7
7. קוצצים את הביצים לקוביות (אם יש פורס ביצים, אפשר לפרוס אותן פעמיים - פעם לרוחב ופעם לאורך) ומוסיפים גם אותן לסיר.
8
8. מתבלים באחי אמריו (או בצ'ילי האדום הכתוש עם הלימון), במלח ובפלפל שחור. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה.
9
9. מרכיבים את המנה: מרטיבים קערית אישית עמוקה במים, כדי שהאורז לא יידבק. ממלאים כרבע מהקערה באורז ומהדקים קלות. מעל האורז מניחים את תערובת הבשר, עד לכשלושה-רבעים מגובה הקערה. מסיימים בעוד שכבה של אורז. מכסים את הקערית בצלחת שטוחה והופכים.
10
10. מרימים בזהירות את הקערית. שוטפים את הקערית במים לפני שמרכיבים את המנה הבאה.