דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

5 כפות שמן זית
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
1.5 1 כוסות אורז לבן
2 כוסות מים
בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
500 גרם בשר בקר טחון או קצוץ
עגבנייה בשלה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
3/4 כוס צימוקים שחורים, מושרים רבע שעה במעט מים רותחים
0.5 כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים
0.25 כוס צנוברים, קלויים
4 ביצים קשות, קלופות
1-2 כפיות אחי אמריו (או צ'ילי אדום כתוש עם כמה טיפות מיץ לימון)
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

1
1. מכינים את האורז: בסיר קטן מחממים שתי כפות משמן הזית ומטגנים קלות את השום. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה.
2
2. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
3
3. מכינים את תערובת הבשר: בסיר בינוני מחממים שלוש כפות שמן זית ומטגנים את הבצל שלוש דקות (אין צורך שישחים).
4
4. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר ישנה את צבעו מאדום לחום.
5
5. מוסיפים את העגבנייה וכוס מים, מכסים ומבשלים עד שהנוזלים יתאדו והבשר יתרכך.
6
6. מוסיפים את הצימוקים עם מי ההשריה, את הזיתים ואת הצנוברים.
7
7. קוצצים את הביצים לקוביות (אם יש פורס ביצים, אפשר לפרוס אותן פעמיים - פעם לרוחב ופעם לאורך) ומוסיפים גם אותן לסיר.
8
8. מתבלים באחי אמריו (או בצ'ילי האדום הכתוש עם הלימון), במלח ובפלפל שחור. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה.
9
9. מרכיבים את המנה: מרטיבים קערית אישית עמוקה במים, כדי שהאורז לא יידבק. ממלאים כרבע מהקערה באורז ומהדקים קלות. מעל האורז מניחים את תערובת הבשר, עד לכשלושה-רבעים מגובה הקערה. מסיימים בעוד שכבה של אורז. מכסים את הקערית בצלחת שטוחה והופכים.
10
10. מרימים בזהירות את הקערית. שוטפים את הקערית במים לפני שמרכיבים את המנה הבאה.
המתכון נכתב ב-08/05/2007