דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

1 דג נסיכת הנילוס
1 כף מיץ לימון טרי
מלח לפי הטעם
חצי כפית אבקת פלפל אדום חריף
רבע כוס שמן
רבע כפית כורכום
4 פלפלים אדומים יבשים קטנים
4 שיני שום קלופות
2 כפות פטרוסלינון טרי קצוץ
10 עלי כוסברה קצוצים
1וחצי כוסות מים

אופן ההכנה

1
1. שוטפים את הדג וחותכים למנות. מנטפים עליו מיץ לימון, בוזקים מעט מלח ומשאירים כשעה.
2
2. בקערה קטנה מערבבים היטב את הפלפל האדום, השמן והכורכום. טובלים את נתחי הדג בתערובת.
3
3. בתחתית סיר רחב שמים את שיני השום השלמות ואת הפלפלים, ומסדרים עליהם בנוחות את נתחי הדג.
4
4. מפזרים על נתחי הדג את הפטרוסלינון והכוסברה הקצוצים, ומוסיפים את המים.
5
5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים, מכוסה, כשעה.
6
6. מסירים את המכסה ומבשלים 30 דקות נוספות.
7
מגישים חם.
המתכון נכתב ב-21/11/2024