מתכון קליל - הן להכנה והן לאכילה ומה שהכי טוב - הוא משאיר גם את המצפון קליל וממורק. אידיאלי לימות רגשי האשמה של פוסט-חנוכה, אבל טעים בכל עת.
2 חזות עוף לא דפוקים מחולקים לאורך לרבעים (סה"כ שמונה נתחים)
3 כפות שמן זית (או שפריץ של תרסיס שמן)
2 קישואים פרוסים דק לאורכם
1 פלפל אדום או צהוב פרוס די דק
1
1. מחממים מחבת גריל (כזו עם פסים) על אש גבוהה.
2
2. כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה את השמן או מרססים אותה בשמן. מניחים עליה מיד את נתחי העוף.
3
3. מטגנים משני הצדדים עד שהעוף עשוי ונחרכים בו פסים (בערך חמש דקות סך הכל). מוציאים לצלחת.
4
4. מוסיפים למחבת החמה את הירקות ומקפיצים-קולים אותם חמש דקות.
5
5. מחזירים למחבת את נתחי העוף, ממליחים, מפלפלים ומקפיצים יחד עם הירקות כדקה.
6
6. יוצקים מעל את החומץ (זה יעשה הרבה רעש ואדים) ומקפיצים כחצי דקה כדי לתת לו להתנדף ולתת לרוטב להסמיך.