דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
50 דקות
זמן עבודה
50 דקות

מצרכים

ל-4 מנות:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
רבע כוס ויסקי (אם רוצים)
חצי שקית (7 גרם) ג'לטין

אופן ההכנה

1
1. שמים את השמנת והשוקולד בסיר בינוני ומבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס לגמרי.
2
2. מעבירים לכלי אחסון (או לקערת המערבל) ומצננים במקפיא 40 דקות (אם יש זמן, אפשר לאחסן במקרר שעות אחדות, עד שהקרם קר לגמרי).
3
3. מקציפים את הקרם במערבל, במהירות גבוהה, עד שהוא הופך אוורירי ויציב.
4
4. שמים את הוויסקי והג'לטין בכוס קטנה ומערבבים במזלג. מעבירים למיקרוגל ומחממים כחצי דקה, או עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים את הג'לטין למוס, תוך כדי הקצפה של עוד כחצי דקה.
5
5. יוצקים לקעריות (או לקערה) ומאחסנים במקרר שעה לפחות לפני ההגשה. המוס נשמר יומיים במקרר.
המתכון נכתב ב-09/05/2007