דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

תבנית עגולה 26 ס"מ
חומרים לבסיס:
250 גרם פרורי פתיבר "אסם"
150 גרם חמאה
חומרים למילוי:
2 שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 9%
חצי כוס סוכר
חצי כוס חלב
קליפת לימון מגוררת
צחי שקית (7 גרם) ג'לטין
רבע כוס (50 מ"ל) מים רותחים

אופן ההכנה

1
1. ממיסים את החמאה. מוסיפים את פרורי הפתיבר מהדקים 2/3 מהתערובת לתחתית תבנית משומנת. משאירים בצד את שאר הפרורים לקישוט.
2
2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
3
3. מערבלים את החלב,סוכר והגבינה במהירות נמוכה כ- 2 דקות. מוסיפים את הפודינג ומערבבים עד לתערובת חלקה במהירות גבוהה, תוך הוספת קליפת הלימון.
4
4. ממיסים את הג'לטין במים רותחים ומצננים.
5
5. מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
6
6. יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומערבבים בזהירות.
7
7. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים. מפזרים את הפרורים שנשארו מעל העוגה.
8
8. מצננים במקרר למספר שעות.
המתכון נכתב ב-09/05/2007