דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
35 דקות
זמן עבודה
35 דקות

מצרכים

4 כוס זיתים שחורים קטנים מגולענים
כף חומץ בלסמי
425 גרם לבבות ארטישוק משומרים, מסוננים וחתוכים לרבעים
0.5 כוס עגבניות מיובשות מסוננות מן השם וקצוצות דק
2 כוסות עלי ארוגולה (רוקט, ראשד) רחוצים ומיובשים היטב
0.25 כוס עלי ריחן טריים קצוצים
8 פרוסות דקות קצוצות של פסטרמה מעושנת
0.25 כוס צנוברים קלויים קלות
500 גרם ריגוטני (צינורות קצרים או ארוכים בעובי בינונית)
1/3 כוס שמן זית
1 שן שום כתושה

אופן ההכנה

1
1. מכניסים את הריגטוני למים רותחים ומבשלים לפי הוראות היצרן עד שהם ´אל דנטה´ (אם יש ריגוטני ארוכים, שוברים לחתיכות באורך 5-6 ס´מ). בזמן שהפסטה מתבשלת, מערבבים היטב בקערית שמן זית, חומץ בלסמי ושום ושמים בצד.
2
2. מסננים את הפסטה ומעבירים לקערת הגשה גדולה. מוסיפים לפסטה את תערובת השמן, החומץ והשום ומערבבים היטב כאשר הפסטה עוד חמה. מחכים שהפסטה תתקרר מעט ומוסיפים את לבבות הארטישוק, עגבניות יבשות, ריחן,ארוגולה, צנוברים וזיתים.
3
3. מערבבים היטב מוסיפים מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם.
המתכון נכתב ב-07/01/2006