דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
40 דקות

מצרכים

חומרים (ל-4 מנות):
2 כוסות אורז פרסי קלאסי
3 כוסות מים רותחים או מרק צח בטעם עוף או בקר
300 גרם פול ירוק, קפוא או טרי
300 גרם בשר בקר לצלי חתוך לקוביות, או 250 גרם כבד עוף מטוגן וחתוך לקוביות קטנות
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל בינוני קצוץ
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור.

אופן ההכנה

1
אופן ההכנה:
2
מחממים את השמן בסיר בינוני ולא גבוה. מוסיפים את הבצל, מטגנים מעט, מוסיפים את הבשר והפול ומטגנים כ-7 דקות.
3
מוסיפים כוס מהנוזל (המים או המרק) ומבשלים כ-25 דקות עם מכסה.
4
מוסיפים לסיר את האורז. מוסיפים את יתרת הנוזלים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה.
5
מורידים לאש קטנה ומבשלים עוד כ-15 דקות. מצננים מעט ומגישים.
6
ערכים תזונתיים למנה: 376 קלוריות, 14.3 גרם חלבון, 14.3 גרם שומן, 2.7 גרם סיבים 303.5 נתרן, 55 מ"ג סידן.
המתכון נכתב ב-09/05/2007