דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

1 חבילת פאפארדלה אסם פרפקטו, מבושלת ע"פ ההוראות, מסוננת ומעורבבת עם כף שמן זית.
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
6-5 בצלצלי שאלוט ( או 2 בצלים בינונים) חתוכים לרצועות דקות
2 שיני שום קצוצות דק
1 סלסלה פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
1 סלסלה פטריות פורטבלה חתוכות
חצי כוס יין לבן יבש
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל )
1 כפית חרדל
150 גרם סלמון מעושן חתוך לרצועות
מלח, פלפל לבן טחון
חצי כוס עירית קצוצה - להגשה

אופן ההכנה

1
1. מחממים במחבת חמאה ושמן זית, ומטגנים את הבצלצלים על אש בינונית 5 דקות, תוך ערבוב.
2
2. מוסיפים שום, צ'ילי ואת הפטריות ומטגנים כ -8 דקות, תוך ערבוב, עד שהן מזהיבות קלות.
3
3. יוצקים את היין, מרתיחים ומצמצמים עד כדי 1/3 מהכמות.
4
4. מוסיפים שמנת, חרדל ותבלינים, מנמיכים להבה ומבשלים בסיר מכוסה חלקית 4 דקות.
5
5. מוסיפים את רצועות הסלמון ואת הפסטה. מערבבים ומתקנים תיבול. מפזרים מלמעלה עירית קצוצה ומגישים.
המתכון נכתב ב-11/05/2007