דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

250 גרם פסטה קיפרי ריגאטי מבושלת ע"פ ההוראות ומסוננת
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כף עלי טימין
250 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות
1 כוס אפונה עדינה (קפואה)
כ- 20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לרוטב הגבינה:
50 גרם חמאה וכף שמן זית
2 כפות קמח גדושות (40 ג"ר)
500 מ"ל חלב (2.5 כוסות)
1 כפית חרדל
3 כפות עירית קצוצה
50+ 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח, פלפל שחור גרוס טרי וקורט אגוז מוסקט.

אופן ההכנה

1
1. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים תוך ערבוב, על אש בינונית, כ - 5 דקות.
2
2. מוסיפים טימין, פטריות ואפונה, וממשיכים לטגן ולערבב עוד 5 דקות.
3
3. מערבבים עם העגבניות והפסטה, ושומרים בצד.
4
4. מחממים תנור ל-o 200.
5
מכינים את רוטב הגבינה:
6
1. ממיסים בסיר את החמאה והשמן. מוסיפים את הקמח תוך ערבוב, ומבשלים עד שהתערובת מבעבעת. מסירים מן האש.
7
2. בהדרגה ותוך כדי טריפה, יוצקים את החלב. כשמתקבלת תערובת אחידה מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 3-2 דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מן האש, מוסיפים עירית ומתבלים.
8
3. מוסיפים 501 גרם מהגבינה ומערבבים היטב. יוצקים על הפסטה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
9
4. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, ומפזרים מעל את הגבינה הנותרת. אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה זהוב.
המתכון נכתב ב-11/05/2007