18-16 עלי לזניה אסם פרפקטו (ל-4 שכבות מלאות)
1 שקית מדליוני תרד קפואים (800 גרם), מופשרים, סחוטים קלות ומפורקים לעלים
1מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
מלח, פלפל שחור, קורט אגוז מוסקט וקורט סוכר (לפי הטעם)
2 כפות גדושות קמח רגיל (40 גרם)
800-750 מ"ל חלב (4-3.5 כוסות)
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט
להקרמה : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1
1 משמנים בנדיבות תבנית אפיה ומחממים תנור ל- 200o.
2
2 בסיר שטוח מחממים חמאה (25 גרם) ומטגנים את הבצל כ- 7 דקות, על אש בינונית, עד ששקוף.
3
3 מוסיפים את השום והתרד ומבשלים, תוך ערבוב, עוד 4 דקות.
4
4 מוסיפים את השמנת והיוגורט. מביאים לרתיחה ומבשלים כשתי דקות. מתבלים ומסירים מן האש.
5
5 מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים בצל ירוק ומטגנים כדקה. מוסיפים את הקמח, תוך ערבוב, מבשלים עד שהתערובת מבעבעת ומסירים מן האש.
6
6 תוך טריפה ובהדרגה, יוצקים את החלב עד קבלת תערובת אחידה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים, תוך ערבוב, כ-3 דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מן האש, מערבבים פנימה 150 גרם גבינת קשקבל ומתבלים.
7
7 מרכיבים את הלזניה: יוצקים כמה כפות מרוטב הבשמל לתבנית. מעל הרוטב מסדרים שכבת עלי לזניה ומעליהם יוצקים שוב כמה כפות מן הרוטב. עליו מפזרים שליש מכמות התרד, שליש מכמות הגבינה הבולגרית ורבע מהצנוברים ושוב יוצקים כמה כפות מהרוטב.
8
8 יש להמשיך ולהניח שיכבה שניה ושלישית. מסיימים בשכבת עלי לזניה רביעית, מעליה יוצקים את שארית הרוטב ומפזרים 100 גרם גבינת קשקבל להקרמה ואת שארית הצנוברים.
9
9 אופים כ-20 דקות מכוסה בנייר כסף רופף.
10
10 מסירים את הניר, מנמיכים את חום התנור ל- 170o וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, עד שהמאפה זהוב ומבעבע.
11
11 משהים על רשת צינון כ-10 דקות לפני ההגשה.