דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

מצרכים:
4 כפות שמן זית
2 סטייקים עבים של אנטרקוט
1 בטטה גדולה חתוכה ל"אצבעות" עבות
12 בצלי שאלוט קלופים
3 שיני שום חצויות
2 ס"מ גורש ג'ינג'ר קצוץ
לרוטב:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש
רבע כוס יין אדום
מלח, פלפל שחור טחון טרי
לקישוט:
1 בצל ירוק

אופן ההכנה

1
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.
2
מטגנים את הבטטות בשמן עמוק, מסננים.
3
חותכים את האנטרקוט לרצועות עבות.
4
שמים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם, מכניסים פנימה את הבצלים לטיגון של כשלוש דקות. מוציאים מהמחבת ומוסיפים את הבשר, שום וג'ינג'ר לטיגון של כ-3 דקות, שהבשר יהיה שחום יפה.
5
מחזירים למחבת את הבצלים, מוסיפים את הבטטות, את הרוטב ומערבים. מבשלים על להבה גבוהה, תוך עירבוב עד שהרוטב מסמיך.
6
מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל תלתלי בצל ירוק.
המתכון נכתב ב-11/05/2007