דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

תחתיות ארטישוק חבילה
לרוטב:
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לקוביות גדולות
1 גמבה חתוכה לרצועות
כפית כורכום
חצי ליטר מים
סלרי פרוס לפרוסות
פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף
מלח
פלפל
למילוי:
חצי ק"ג בשר טחון
תפו"א קטן
פלפל שחור
שן שום
פטרוזיליה
חצי כפית אגוז מוסקט
כורכום
כמון
2 כפיות בהארט או תבלין לקציצות
פירורי לחם
1 ביצה

אופן ההכנה

1
לרוטב:
2
מטגנים בצל בשמן. מוסיפים כורכום, גזר, גמבה וסלרי. מערבבים ומוסיפים מים, גרגירי פלפל לבן, פלפל שחור, אבקת מרק עוף ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
3
למילוי:
4
טוחנים את הבשר יחד עם תפו"א, פטרוזיליה ושן שום. מתבלים עם אגוז מוסקט, פלפל שחור ומלח.
5
מוסיפים את כל התבלינים, פירורי הלחם והביצה. מערבבים הכל יחד.
6
ממלאים את התחתיות בבשר. מחממים שמן במחבת נפרד. טובלים את הצד של הבשר בפירורי לחם , מטגנים עד להזהבה ומכניסים לתוך הרוטב לבישול של בין חצי שעה לשעה עד שהרוטב מסמיך והארטישוק מתרכך.
המתכון נכתב ב-11/05/2007