דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות
המתכון הוא עבור מוס מנגו המשלב חלב ממותק, רסק מנגו קפוא ושמנת מוקצפת. מדובר במתכון קל להכנה שלוקח כ-15 דקות, והמוס מוגש במנות אישיות. המוס קופא עד שמוכנים להגיש אותו, וניתן לקשט עם פרוסות מנגו טרי למגע אלגנטי
כמות: עד 6 מנות קטנות
מוס מנגו  - מוס מנגו
מוס מנגו

מצרכים

1 שפופרת חלב מרוכז
2 מיכלים קטנים של תרכיז מיץ קפוא 'פריגת' בטעם מנגו
2 מיכלים שמנת מתוקה

אופן ההכנה

1
מקציפים קלות את שני מיכלי השמנת המתוקה
2
כשהיא מתחילה להתגבש, מרוקנים לתוך קערת ההקצפה את כל שפופרת החלב המרוכז
3
ממשיכים להקציף עוד כדקה
4
מוסיפים שני מיכלים של מיץ מרוכז בטעם מנגו, כמות שהם ללא מהילה במים
5
מקציפים עוד 2-3 דקות נוספות
6
מחלקים את המוס למנות אישיות ושומרים בהקפאה עד להגשה.
7
יש להמתין כחמש דקות בין ההוצאה מהפריזר לבין האכילה
8
אני משתמשת בקופסאות קטנות צבעוניות, מעוצבות יפה, של טאפרוור, שנסגרות עם עם שני מכסים - אחד מלמעלה ואחד מלמטה - למי שמכיר, זה כמו טבעת הג'ל שלהם, רק בקטן. זה אידאלי לאירוח, כי כשרוצים להגיש, פותחים את המכסה העליון, הופכים את הקופסה על צלחת הגשה, פותחים את המכסה בצדהשני ודוחפים קלות.
9
המנה משתחררת לתוך צלחת ההגשה ושומרת על צורתה היפה.
10
אם אין את הקופסאות האלו, ניתן להקפיא בכל כלי אישי אחר, אפילו בכוסות פלסטיק חד פעמיות, ולעזאזל הרושם. הטעם נשאר אותו טעם
11
אם זו עונת המנגו, אז לאירוח חגיגי ניתן לקשט , בזמן ההגשה, בפרוסת מנגו דקה.
המתכון נכתב ב-01/11/2024