דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

לבסיס בראוניז:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
כוס וחצי סוכר
3 ביצים
3/4 כוס קמח
כף גדושה קקאו
לעוגת גבינה פצפוצים:
500 גרם גבינת שמנת 30%
250 גרם גבינה לבנה 5%
2 גביעי שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 חבילה פודינג וניל עם פצפוצי שוקולד " אסם"
לקישוט:
שוקולד מגורר
תבנית בקוטר-26 ס"מ

אופן ההכנה

1
מכינים את הבסיס:
2
ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מוסיפים סוכר וביצים ומערבבים היטב. טורפים פנימה קמח וקקאו לקבלת תערובת אחידה. אופים בחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות בלבד עד להתייצבות. מצננים ובינתיים מכינים את תערובת הגבינה.
3
מכינים את תערובת הגבינה:
4
מחממים תנור ל-140 מעלות ושמים בתחתית תבנית עם מים רותחים כדי שהעוגה לא תתייבש
5
באפייה. מערבבים את הגבינות עם שמנת חמוצה, סוכר וביצים. מוסיפים פודינג וניל פצפוצים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
6
מרכיבים ואופים:
7
מוזגים את תערובת הגבינה בעדינות מעל שכבת הבראוניז. אופים כשעה ורבע, עד ששכבת הגבינה יציבה
8
מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים קר.
המתכון נכתב ב-21/05/2007