הפסטה עם סלמון טרי ברוטב שמנת היא שילוב נהדר של טעמים עשירים ומרקמים מגוונים. אני אוהבת את השילוב בין הסלמון הטרי הרך, הרוטב הקרמי והפסטה המפולפלת, שיוצרים מנה מושלמת לכל ארוחה. מדובר במנה מצוינת לארוחת ערב חגיגית או לאירוח, והיא מתאימה לצד יין לבן יבש כמו שאבלי או ויוניה, שיתמוך בטעמים העדינים של הסלמון והקרם.
כמות: 4 מנות
פסטה טרוטולה
מצרכים
500 גרם פסטה טרוטולה פרפקטו,
כ 30 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
2\1 כוס בצלצלי אשלוט קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות דק
צ'ילי קצוץ דק ע"פ הטעם
סלסלת שמפיניון (כ 200 גרם) פרוסות (אם רוצים)
3/4 - 1/2 כוס יין לבן יבש
250 מ"ל שמנת מתוקה
כ 500 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות (2\11ס"מ)
כ15-20 עגבניות שרי חצויות
0.5 - 3/4 כוס עלי בזיליקום קרועים ביד
מלח, פלפל שחור גרוס טרי ,לפי הטעם
להגשה: 2\1 כוס אגוזי מלך קצוצים, גבינת פרמזן מגוררת אם רוצים
אופן ההכנה
1
מבשלים את הפסטה ע"פ הוראות היצרן, מסוננת , מעורבת בכף שמן זית, שמורה חם. (שומרים 2\1 כוס ממי הפסטה לדילול הרוטב ע"פ הצורך).
2
מחממים החמאה והשמן במחבת כבדה ומטגנים הבצלצלים השום והצילי תוך ערבוב על אש בינונית, כ5 דקות. מוסיפים הפיטריות וממשיכים כנ"ל עוד 3-4 דקות