דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

כ-2 ק"ג בשר בקר (רצוי כתף) בחתיכה אחת.
2 כפות אבקת מרק בשר
10 שיני שום כתושות
100 גר' תערובת ירקות לתיבול אורז (יבשים, קצוצים דק, לקנות בחנות תבלינים)
2 כפיות פלפל שחור
0.5 כוס שמן זית
4 כפות פפריקה מתוקה או חריפה לפי הטעם (או תערובת של שתיהן)
למילוי:
0.5 ק"ג עוף או הודו טחון (או תערובת של שניהם)
2 כפיות אבקת מרק בשר
2 כפות קמח מצה
1 כפית פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
2 גזרים ארוכים ו"רזים"

אופן ההכנה

1
לבקש מהקצב שיכין כיס גדול יפה בתוך גוש הבשר.
2
לערבב יחד התבלינים, השמן והירקות היבשים.
3
להכנת המילוי:
4
לערבב העוף הטחון עם התבלינים.
5
ללא את הבשר בתערובת העוף ולהכניס את הגזרים הקלופים לאורך הכיס. לסגור הכיס עם קיסם מתכת או שיפוד.
6
להכניס הבשר לתבנית, לצקת עליו את תערובת השמן ולהפוך בה את הבשר כך שיצופו כל הצדדים.
7
להשרות במקרר, מכוסה, למשך לילה לפחות, כאשר כל כמה שעות הופכים הבשר.
8
להכניס התבנית לתנור, לכסות ברדיד אלומיניום ולאפות בחום 180 מעלות כשלוש שעות, אולם כל שעה להפוך. אחרי שעתיים, להוריד הכיסוי ולאפות 1/2 שעה מכל צד ללא כיסוי, להזהר לא לשרוף!
9
בתאבון
המתכון נכתב ב-06/06/2007