דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
55 דקות
זמן עבודה
55 דקות

מצרכים

1 חבילת פסטה איטלקית ללזניה של אוסם
3 קופסאות רסק עגבניות 100 גרם
חצי כוס מים
3 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
חצי כפית מלח
1 כפית אורגנו
1 כף פטרוזיליה קצוצה
3 גבינת קוטג´
2 ביצים
250 גרם גבינה צהובה פרוסה

אופן ההכנה

1
להכין את רוטב העגבניות: לערבב את הרסק עגבניות עם המים ולהוסיף את השום, המלח, הפלפל והאורגנו.
2
להכין את תערובת הקוטג´: לערבב את הקוטג´ עם הביצים ועם הפטרוזיליה. לטבל במעט פלפל ומלח.
3
להרכיב את הלזניה: בתבנית פיירקס, לערוך שכבת אטריות, עליה שליש מכמות הרוטב, על זה פרוסות גבינה צהובה ועל זה חצי מתערובת הקוטג´. לחזור על התהליך שוב.
4
מעל שכבת הקוטג´ השניה לערוך שכבת אטריות אשר הושרו במים חמים כחצי שעה ומעליה רוטב עגבניות.
5
לפזר מעל עלי פטרוזיליה.
6
לחמם תנור ל-175 מעלות ולאפות בין 30 ל-45 דקות.
7
עדיף לקרר במקרר, לחמם שנית ואז לאכול.
8
כך תזכו להנאה מקסימלית.
המתכון נכתב ב-07/01/2006