דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

המצרכים:
3 כוסות אורז- שהושרו כשעתיים במים.
3-4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות.
0.5 כוס שמן.
1.5 כוסות גרגירי חומוס קלופים יבשים (מושרים במים רתוחים וקלופים).
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
2-3 בצלים קצוצים
שיני שום כתושות מראש שום שלם350 גרם בשר בקר טחון.

אופן ההכנה

1
אופן ההכנה:
2
לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הבשר מטגנים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את גרגירי החומוס והתבלינים.
3
מוסיפים 1.5 כוסות מים , ומבשלים על אש קטנה עד שהחומוס כמעט מוכן , מוסיפים את האורז, מכסים במים בגובה 2 ס"מ מעל האורז.
4
מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש גדולה עד להתאדות המים
5
כאשר המים מתחילים להתאדות מעבירים לאש קטנה עד להתרככות האורז.
6
בנפרד: מחממים 1/3 כוס שמן, שמים את ראש השום הכתוש לחימום למשך דקה, שופעים מעל הכל, ומערבבים בעדינות שהחומוס לא ימעך.
7
בתאבון ובהצלחה.
המתכון נכתב ב-16/06/2007