דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

רולדת בשר מס' 6
1 כוס חומוס מושרה לילה לפני
1 כף רסק עגבניות
0.5 כוס כוסברא קצוצה
כ-20 גרגירים פלפל אנגלי
1 בצל בינוני קצוץ
1 כף מרק עוף
2 כפות שמן
2-3 פלפל אדום חריף/לא חייב
0.5 כף פפריקה מתוקה
0.25 כף פלפל לבן
0.25 כף מלח
0.25 כפית כורכום

אופן ההכנה

1
בשלב ראשון מבשלים את הבשר כשעתיים במים עם גרגירי פלפל אנגלי.
2
לאחר הבישול מקררים את הבשר ואז חותכים אותו לפרוסות של 1-2 ס"מ.
3
בו בזמן מבשלים את החומוס המושרה כשעתיים במיים ללא תבלינים.
4
בשלב שני מטגנים את הבצל עד להזהבה
5
מוסיפים את פרוסות הבשר לטיגון קצר של דקה עד 2 דקות מכל כיוון.
6
שופכים את החומוס מעל הבשר, ובנתיים מכינים בקערית קטנה את התבלינים (מלח,פלפל לבן,פפריקה מתוקה, רסק עגבניות, מרק עוף) מוסיפים קצת מים רותחים לקערית ומערבבים טוב טוב עד שמתקבלת עיסה חלקה של תבלינים. שופכים את כל העיסה לסיר ומוסיפים עוד מים עד לגובה החומוס מפזרים למעלה את הכוסברא הקצוץ ומוסיפים את הפלפל החריף.
7
מרתיחים את הסיר ולאחר רתיחה מנמיכים ומכסים לא עד הסוף את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד שעה עד שהנוזלים יורדים קצת. וזה מוכן! אפשר להגיש עם אורז לבן
המתכון נכתב ב-16/06/2007