דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

1 ק"ג בשר מס' 8
3 עלי דפנה
6 גרגרי פלפל אנגלי
4 כפות שמן זית
1רסק עגבניות קטן
1 כוס יין אדום חצי יבש
מים (לפי הצורך)
גרמולדה:
2 כפיות מיורן יבש
גרידת לימון מ-2 לימונים
0.5 כפית קימל
6שיני שום גדולות
להניח את מרכיבי הגרמולדה על קרש חיתוך לקצוץ ולערבב את המרכיבים תוך קיצוץ עד שמתקבלת מעין משחה ריחנית.
מלח, פלפל שחור, קורט סוכר, 1/2 כפית כמון

אופן ההכנה

1
לחמם את השמן בסיר רחב וכבד להוסיף את נתחי הבשר+עלי הדפנה והפלפל האנגלי ו"לסגור את הבשר" (שצבעו ישתנה והוא יצלה מעט). להוסיף את רסק העגבניות ולהמשיך לטגן תוך ערבוב עם הבשר עד שהרסק מעט משחים להוסיף יין+מים עד לכיסוי מלא של הבשר. להביא לרתיחה , להקטין את הלהבה ולבשל שעה על להבה נמוכה. אחרי שעה להוסיף את הגרמולדה+התבלינים, לטעום לתקן תיבול ולהמשיך לבשל עד לריכוך מלא של הבשר (בערך כשעה וחצי נוספים).
המתכון נכתב ב-16/06/2007