צלי עגל קפוא (עטוף ברשת - של טיבון וויל).
יין אדום מתוק "king david".
קופסאות שימורים של פטריות שמפניון (1 או 2 לפי מספר האנשים הסוכדים והאהבה לפטריות).
אגוזי המלך ללא קליפה, 2 חופנים של כף היד.
שמן זית, מלח, פלפל, חרדל.
1
מפשירים את העגל ומחממים תנור למשך 15 דקות על 120 מעלות, מניחים את העגל על מגש אלומיניום לאפייה עם הרשת עליו ומורחים אותו טוב טוב מכל הכיוונים עם החרדל, מפזרים עליו מלח ופלפל ושופכים עליו ובתוך המגש מעט יין.
2
לאחר שהתנור התחמם מכניסים את העגל לתנור למשך שעה על חום 150 מעלות. (אין מה לפחד אם אחרי שעה הוא נראה יבש זה בסדר גמור).
4
בתוך סיר (לא גדול) שופכים ממש מעט שמן זית, נותנים לשמן להתחמם ומכניסים את פטריות השמפניון לסיר - הכמות היא לפי מספר הסועדים ורצונכם לכמות הפטריות במנה.
5
מערבבים מעט ומיד שופכים את היין האדום. זמן קצר לאחר מכן יש להוסיף האגוזים שבורים לחתיכות קטנות. כמות היין מאוד חשובה. אם ברצונכם להרגיש את נוכחות היין באופן גבוהה יש לשפוך לסיר יין בכמות שתכסה את הפטריות ובהתאם לכך גם אורך זמן בישול הרוטב יגדל, אך אם ברצונכם לא להרגיש את היין באופן גבוה יש לבשל את היין זמן קצר יותר ולהמעיט בשימוש היין ברוטב.
6
בכל זאת יש להכין את הרוטב על אש גבוהה בתחילה על מנת להשרות את היין בפטריות טוב טוב ולאחר זמן קצר להנמיך את האש למינימום כמעט עד זמן ההגשה, יש לדאוג לערבב כל הזמן את הרוטב ובמידה ואתם רוצים טעם יין מחוזק יש להוסיף את היין כל הזמן.
7
הרוטב מוכן כאשר יש צבע אדום לכל הפטריות והאגוזים.
8
לאחר שהצלי נאפה בתנור מוציאים אותו וחותכים אותו לפרוסות לפי מספר האנשים וכמובן גודל העגל.
9
מוציאים מחבת ושופכים מעט מאוד שמן זית (לבחירתכם, לא חובה, לפעמים מרגישים את השמן וזה הורס הכל) על המחבת החם, לאחר שהשמן התחמם (אם השתמשתם) שיפכו את היין על המחבת וטגנו את הפרוסות אחת אחת מעט לא הרבה רק שיקבלו רכות קלה, חום, וצבע אדום.
12
את הפרוסות המוכנות מניחים בצורה פרוסה בעיגול בתוך קערה להגשת אוכל חם תדאגו שהקערה תהיה מתאימה לצבע האוכל (לבן עם תכלת\כחול יהיה מתאים), ואת הרוטב כאשר הוא חם ומוכן מניחים במרכז.
14
הגשת יחיד, פשוט מאוד מניחים לכל סועד 2 פרוסות אחת על השנייה אבל באופן פרוס ואת הרוטב עליהם (לא יותר מידי) ובין 3 - 5 עלי נענע עליהם.