דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

המבורגר ביתי עולה בהרבה על המבורגר קנוי, וכל כך קל להכין אותו, שכולנו צריכים להכין אותו לעתים יותר קרובות - הרי כל אחד אוהב המבורגר. מלח הזרעים טעים מאוד - כדאי לשמור את השארית לשימוש בהרבה דרכים אחרות.
ל-6 המבורגרים:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 פלפלון צ'ילי קטן, קצוץ דק מאוד (לא חובה)
500 גרם בשר טלה טחון
חופן עלי נענע קצוצים ועלים נוספים להגשה
1 חציל פרוס לאורך
מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
150 גרם חומוס, להגשה
מלח זרעים:
1 כף זרעי כמון
1 כף זרעי שומשום
1 כף מלח ים

אופן ההכנה

1
1. להכנת מלח הזרעים, קולים את זרעי הכמון והשומשום במחבת יבשה, עד שזרעי השומשום מזהיבים (להשגיח היטב ולהפוך אותם בהתמדה - הם נשרפים אם לא משגיחים). מערבבים בקערה עם המלח.
2
2. מחממים חצי משמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל, השום, הצ'ילי, 2 כפיות מלח זרעים ופלפל שחור, ומאדים עד שהבצל רך ושקוף.
3
3. שמים את בשר הטלה בקערה יחד עם הנענע הקצוצה, תערובת הבצל, המלח והפלפל הטחון. מערבבים היטב. יוצרים המבורגרים, מברישים בשמן וצולים בגריל חם או במחבת גריל שחוממה מראש, עד שהם פריכים ושחומים מבחוץ וורודים במרכז. מוציאים מהגריל ומספיגים במגבות נייר.
4
4. מברישים את פרוסות החציל משני הצדדים בשמן הזית הנותר, ומתבלים בפלפל ומלח. צורבים בגריל משני הצדדים עד שנוצרים פסים שחורים והחציל מתרכך.
5
5. מגישים כל המבורגר טלה עם כף חומוס ופרוסת חציל מקופלת מעליו. מפזרים מעט מלח זרעים וכמה עלי נענע.
6
גיוון:
7
להכנת באבא גנוש מועכים את החציל עם מיץ לימון, טחינה, שמן זית, שום כתוש, מלח הזרעים ונענע קצוצה. מגישים עם כדורי בשר טלה בנענע (משתמשים בתערובת ההמבורגר).
8
צילום: דיוויד לופטוס
המתכון נכתב ב-22/06/2007