דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

שלושת רבעי כוס פתיתים אפויים בצורת אורז אסם
250 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
1 כפית מלח
חצי כפית כמון (לא חובה)
רבע כפית פלפל
1 כף רוטב סויה בסגנון סיני אסם
5 כפות שמן
2 תפו"א גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות
1 צנצנת רוטב פסטה פרפקטו עשבי תיבול אסם
1 וחצי כוסות מים
כפית סוכר
ציוד:
2 קערות גדולות
כוס מדידה
כפית
מזלג
כף
קולפן
קרש חיתוך
סכין חדה
סיר שטוח עם מכסה
מרית

אופן ההכנה

1
1. שמים בקערה את הפתיתים, הבשר הטחון, המלח, הכמון, הפלפל, רוטב הסויה וכף אחת של שמן.
2
2. אוחזים את הקערה ביד אחת וביד השניה לשים את כל החומרים עד אשר הפתיתים מפוזרים בצורה אחידה בבשר.
3
3. יוצרים מהבשר שמונה כדורים (פחות או יותר באותו גודל). משטחים כל כדור לצורה של קציצה. מניחים את הקציצות על קרש החיתוך לצד פרוסות תפוחי האדמה.
4
4. שופכים לקערה את רוטב הפסטה, המים והסוכר ומערבבים.
5
5. שופכים 4 כפות של שמן לסיר. בעזרת מבוגר, מחממים את השמן על אש בינונית. כעבור 2 דקות, מניחים בסיר את הקציצות זו לצד זו. מטגנים את הקציצות כ-2 דקות ובעזרת מרית הופכים אותן. מטגנים 2 דקות נוספות.
6
6. בעזרת מבוגר, שופכים על הקציצות את רוטב העגבניות ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כך שיכסו את כל הסיר.
7
7. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
8
8. כעבור חצי שעה, פותחים את הסיר ובודקים אם אחת מפרוסות תפוחי האדמה רכה ונשברת בקלות בעזרת מזלג. אם לא, מכסים ומבשלים עוד מספר דקות.
9
הפלפל הממולא של נילי:
10
מאותם חומרים כמעט ניתן להכין פלפל ממולא. לוקחים 4 פלפלים, מורידים להם את הגבעול ומנקים מגרעינים. מחלקים את תערובת הפתיתים והבשר לארבעה חלקים. ממלאים כל פלפל בתערובת. שופכים את השמן לסיר, מסדרים את הפלפלים. בעזרת מבוגר, מטגנים את הפלפלים במשך 5 דקות על אש בינונית. לאחר מכן, הופכים אותם בזהירות ומטגנים 3 דקות נוספות. שופכים את הרוטב לסיר, מכסים ומבשלים את הפלפלים כחצי שעה.
המתכון נכתב ב-22/06/2007