דרגת קושי
1 / 5

מצרכים

ל-4 מנות:
2 קלחי תירס מבושלים או קופסה קטנה (כ-300 גרם) תירס משומר
3 ביצים
שלושת רבעי כוס (כ-85 גרם) קמח תופח מאליו - אסם
שלושת רבעי כוס חלב

אופן ההכנה

1
1. מפרידים את גרגירי התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה, לתוך קערה (או לחלופין, מסננים היטב את התירס מנוזלי השימור).
2
2. טורפים את הביצים בקערה בינונית. מוסיפים את הקמח וטורפים היטב, עד שכל הגושים הגדולים נעלמים. יוצקים בהדרגה את החלב, עד שנוצרת בלילה סמיכה (אם הבלילה דלילה מדי, מוסיפים קצת קמח). מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים את התירס.
3
3. מחממים מעט שמן או חמאה במחבתה (מומלץ טפלון). יוצקים לתוכה בעזרת מצקת 2 או 3 עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומטגנים על להבה בינונית כ-3 דקות, או עד שמתחילות להיווצר בועות גדולות. הופכים (אם צריך, מוסיפים מעט שמן או חמאה) ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לצלחת הגשה וחוזרים על התהליך, עד שהבלילה נגמרת. מגישים חם. אפשר להכין את הבלילה שעות אחדות לפני הטיגון.
4
המרכיב החמישי: צרור עירית קצוץ - מוסיפים לבלילה יחד עם התירס.
המתכון נכתב ב-02/07/2007