דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
6 שעות
תבשיל יהודי מסורתי, עשיר בטעמים וניחוחות, שמוכן במיוחד לשבת. עם בשר, תפוחי אדמה וביצים, הוא מחבר בין דורות ומביא את המסורת הספרדית לשולחן שלכם. גלו איך להכין את החמין המושלם!
כמות: 6-8 מנות
החמין על פלטת השבת... - חמין לשבת
החמין על פלטת השבת...

מצרכים

חתיכה שלמה של בשר מס' 8 (ק"ג לפי הצריכה בבית)
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
6 תפו"א קלופים(או כמס' הסועדים)
6 ביצים
11/2 כוסות שעועית יבשה אדומה (אפשר לערבב עם שעועית לבנה וגם עם גרגירי חומוס) להשרות מהלילה
1 כפית מלח
0.5 כפית פלפל שחור
1 כפית דבש
3 עלי דפנה
0.5 כפית קינמון
0.5 כפית כורכום
0.5 כפית אגוז מוסקט
2 תמרים
מעט שמן לכיסוי תחתית הסיר
מים עד כיסוי המצרכים
חיטה:
11/2 כוסות חיטה
3 כוסות מים
1 כפית שטוחה מלח
2 כפיות פפריקה(לערבב מתוק וחריף)
3 שיני שום כתוש
0.25 כוס שמן
אורז:
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית פפריקה
0.5 כפית כמון
2 שיני שום כתוש או קצוצים.
0.25 כוס שמן

אופן ההכנה

1
לערבב בקערה את כל התבלינים עם השמן להוסיף את החיטה והמים לערבב , להכניס לשקית קוקי
2
לטגן מעט את כל התבלינים בשמן , להוסיף את האורז (לא שטוף) לערבב כ- 2דק' ולהוסיף את המים . לבשל כ- 20 דק' עד שהנוזלים יתאדו . להכניס לשקית קוקי .
3
הכנת סיר החמין:
4
בסיר גדול לחמין לשים שמן ולטגן את הבשר עד שישנה צבע .
5
להוציא את הבשר לפזר בתחתית את השעועית מעל לסדר את הבשר , תפו"א והביצים , לזרוק לתוך הסיר את הבצל , התמרים ועלי דפנה .
6
לזרות מעל את כל התבלינים ולמלות מים עד כדי כיסוי להכניס לסיר את השקיות קוקי של החיטה , האורז והג'חנון אחד ליד השני ולהניח על להבה בינונית בישול של 1 שעה בערך .
7
להעביר את הסיר לפלטת שבת או תנור בחום איטי של פלטת שבת .
8
לפני שהולכים לישון או בבוקר מוקדם כדאי לבדוק אם יש צורך בעוד מים .
המתכון נכתב ב-15/11/2024