דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

המרכיבים:
1/3 כוס שמן
2 כפות דבש
2 בצלים פרוסים עבה
1 ק"ג נתח שריר חתוך לנתחי גדולים
4-5 עצמות רגל בקר לחמין
8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
1.5 כוסות שעועית לבנה מושרת לילה
0.5 כוס חומוס
6 בביצים
1 כף שטוחה מלח
2 כפות שטוחות פפריקה מתוגה
לצרור האורז
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ
0.5 כוס אורז פרסי
1/3 צרור פטרזיליה
מלח ופלפל

אופן ההכנה

1
אופן ההכנה:
2
מחממים במחבת גדולה חצי מכמות השמן, מוסיפים כף דבש ומזהיבים את הבצל. מוציאים מוסיפים עוד שמן למחבת ומשחימים את הבשר, העצמות ותפוחי האדמה בכמה מחזורים.
3
מסדרים בסיר את העצמות, תפוחי האדמה והבשר, מוסיפים את השעועית והחומוס וכמובן הביצים.
4
צרור האורז:
5
מחממים את השמן במחבת ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את האוז ומטגנים כדקה. מכבים את הלהבה , מוסיפים את הפיטרוזיליה ומלח ופלפל.מערבבים ומכניסים לשקית לחמין או לתוך מגבת (שאחרי החמין הולכת לפח).
6
טומנים את שקית האורז בתוך החמין.
7
הקרמל: שמים בסיר קטן את שארית הדבר ומבשלים על להבה גבוהה עד שהוא נמס ושמחים קצת, מוסיפים בזהירות חצי כוס מים ומערבבים עד שהקרמל נמס שוב, מוסיפים את הפפריקה, והמלח ויוצקים לסיר.
8
מוסיפים מים עד לשלושת רבעים מגובה המרכיבים ומביאים לרתיחה ללא כיסוי.
9
מחממים את התנור לחום של שבת ומבשלים כל השבת.
10
ניתן לשים מעל הכל גחנון (אני שמה בתוך שקיות ניילון של סנדביץ אך אפשר גם בשקיות קוקי).
11
יוצא מעדן, את האורז אני מכפילה בכמויות כי זה נעלם עוד לפני שהגיע לשולחן.
12
בתאבון ובהצלחה.
המתכון נכתב ב-02/07/2007