מנה קלה ומהירה המושלמת לימים עמוסים. המנה משלבת שכבות של פסטה, גבינת קוטג', ביצים ורוטב עגבניות, ומעל גבינה מותכת. כל מה שצריך זה לערבב את המרכיבים, למרוח בתבנית ולאפות עד שהגבינה זהובה ועסיסית. המנה מתאימה לארוחת ערב משפחתית ומשביעה, וניתן להגיש אותה עם סלט טרי בצד
כמות: 6 מנות
לזניה חלבית ומושלמת
מצרכים
2 כפות שמן זית
עלי לזניה
2 גביעים (סה"כ חצי קילו) קוטג'
2 ביצים
2 רסק עגבניות (אם אין - כוס קטשופ)
1 כוס גבינה צהובה (עמק, קצ'קבל או פרמזן) מגוררת
עשבי תיבול, אורגנו יבש ופלפל שחור גרוס (לא הכרחי, אבל מוסיף)
אופן ההכנה
1
יוצקים את שמן הזית לתבנית ומורחים את תחתיתה.
2
אם משתמשים בלזניה רגילה, מבשלים את העלים לפי ההוראות שעל השקית ומסננים. אם משתמשים בלזניה ללא צורך בישול מראש (מומלץ!) מדלגים, כמובן על הבישול, וישר מרפדים בעלים את תחתית התבנית. העלים צריכים טיפונת לחפוף זה את זה, ואם נשאר רווח בין העלים לשולי התבנית ניתן לשבור עלים כדי להשלים את הפאזל.
3
מערבבים את הקוטג', הביצים, גביע וחצי של רסק עגבניות (או שלושת רבעי כוס קטשופ), שלושת רבעי כוס גבינה צהובה מגוררת וגם עשבים, אורגנו ופלפל (אם בוחרים להוסיף אותם). מורחים שליש מהתערובת על עלי הלזניה.
4
מכסים בעוד שכבת עלי לזניה ועוד שליש מתערובת הגבינות, ושוב עלים ושוב גבינות ולבסוף עוד שכבת עלים (סה"כ ארסע שכבות עלי בצק וביניהן שלוש שכבות גבינה-עגבניות).
5
מורחים מלמעלה את שארית רסק העגבניות (או הקטשופ) ומפזרים את הגבינה הצהובה ששמרנו.
6
אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שהגבינה מזהיבה היטב.