חמין עוף ואורז הוא מתכון מנחם המשלב שוקי עוף בתיבול עם תפוחי אדמה וגזר, הכל מבושל בבישול איטי. המנה נשארת עסיסית ומשביעה, עם טעמים שמתמזגים היטב במהלך הבישול הארוך. מומלץ להגיש את המנה החמה עם סלט טרי בצד
כמות: 6 מנות
החמין
מצרכים
1.5 כוסות אורז
10 שוקיים
1 בצל גדול פרוס
2 שיני שום כתושות
3 תפו"א גדולים קלופים ופרוסים
4 גזרים גדולים חתוכים למקלות
כף שמן לטיגון
50 גר' מרגרינה
לתבלון:
כפית גדושה כורכום
כפית גדושה כמון
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כפית גדושה אבקת מרק בטעם עוף "אסם"
לפי הטעם מלח ופלפל
אופן ההכנה
1
בכלי מתאים למיקרו שמים את האורז, 2 כוסות מים, כף שמן, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים 7 דקות בחום גבוה.
2
לחכות 5 דקות לפני שמוציאים מהמיקרו - האורז אמור לצאת בדרגת אלדנטה - חצי מבושל.
3
בסיר לבישול איטי (או סיר גדול של חמין) מסדרים פרוסות תפו"א כשעל כל שכבה מפזרים מלח ופלפל. אח"כ - מסדרים שכבה של מקלות גזרים, מלח ופלפל.
4
בסיר או במחבת גדולה מחממים 6 כפות שמן ומרגרינה ומאדים בצל, שום, עוף, מלח ופלפל (לפי הטעם) - עד להלבנה/תחילת הזהבה של העוף.
5
את כל תכולת הסיר שופכים על הגזר ותפוחי האדמה. ומעל הכל מניחים את האורז ומהדקים היטב.
6
עושים כמה "חורים". מעל הכל שופכים את התבלינים ואבקת מרק עוף בטעם של "אסם" מעורבבים בכוס מים רותחים.
7
סוגרים
ו:אם זה בסיר לבישול איטי - מכסים במכסה - שמים על חום גבוה למשך שעה ולאחר שעה מעבירים לחום נמוך ונותנים לעסק להתבשל כך כל הלילה עד למחרת בצהריים (כ- 12 שעות).
אם בסיר רגיל מכוסה- שעה בחום של 180 מעלות ואח"כ - 80-100 מעלות כל הלילה עד למחרת בצהריים.
8
למי שבא - אפשר להפוך לכלי גדול בתום הבישול ואז כל הנוזלים מחלחלים לכל התבשיל. אנחנו אוהבים לנבור עם כף...