דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

חומרים ל - 8 סועדים:
8 טבעות פילה בקר בעובי של 2.5 ס"מ
מעט קמח
כפית פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית לטיגון
לרוטב:
3 תפוחי עץ חמצמצים (גרנד סמיט) חתוכים עם קליפה לפלחים בעובי 0.5 ס"מ
(מוציאים את ליבת התפוח ופורסים לטבעות)
1/3 כוס שמן זית
0.5 כוס גרגירי רימון
מלח, פלפל
מעט טימין
מעט טבסקו
1 כפית רוטב סויה
1 כף דבש
3 כפות קלבדוס (ברנדי תפוחי עץ)

אופן ההכנה

1
מכינים את הרוטב: במחבת טפלון מטגנים את התפוחים בשמן זית מספר שניות על כל צד, מוסיפים את החומרים הנוזליים, ומבשלים 3-4 דקות. מוסיפים את הרימונים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
2
מכינים את הבשר: מקמחים ומפלפלים את נתחי הבשר. מחממים מחבת לוהט עם מעט שמן זית ומשחימים את הנתחים כ-2 דקות על כל צד. (את האומצות המוכנות ניתן לשמור בתנור חם בכ - 100 מעלות למספר דקות).
3
אופן הגשה: מניחים את האומצה במרכז הצלחת ומעליה כף גדושה מהרוטב החם (הרוטב חייב להיות מלוח וחמוץ מעט)
4
מקשטים בטימין טרי.
המתכון נכתב ב-13/07/2007