דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

של אליסטר הנדי
אני משתמש כאן בשדרת צלעות טלה, אך אם מבשלים ליותר מ-4 אנשים מוטב להשתמש ברגל או בכתף, כמו שמתואר בגיוונים. אם החלטתם להכין מתכון זה רק היום, אפשר להשתמש בשעועית לבנה משומרת (משמיטים את שלב 1). גם שעועית מסוגים אחרים טובה באותה מידה.
ל-4-6 מנות:
650 גרם שעועית לבנה, מושרית במים קרים למשך הלילה ומסוננת
1 בצל
2 ראשי שום שלמים, מופרדים לשיניים (לא מקולפות)
חצי כף מרק תיבול בשר או עוף - אסם
1 בוקה גרני טרי (עלי דפנה טריים, גבעולי טימין, פטרוזיליה ורוזמרין)
1 שדרת צלעות טלה (12 צלעות בסך הכול), מנוקה משומן עודף
עלים מצרור קטן של רוזמרין, קצוצים
8 זיתים שחורים בלי גלעינים, קצוצים
2 כפות שמן זית
מלח ים ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

1
1. שמים בסיר את השעועית, הבצל, 4 שיני שום מקולפות, כף אבקת מרק ובוקה גרני. מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף, מנמיכים את הלהבה אחרי 5 דקות ומבשלים בעדינות שעה, או עד שהשעועית מתרככת (מתבלים רק ב-10 הדקות האחרונות של הבישול). מצננים את השעועית בתוך נוזלי הבישול. נפטרים מהבצל, השום והבוקה גרני.
2
2. משפשפים את בשר הטלה במלח ופלפל, ומכסים את צד השומן ברוזמרין ובזיתים הקצוצים. מהדקים היטב. מניחים את שדרת הצלעות בתבנית צלייה. מכניסים את שיני השום הלא מקולפות מתחת לצלעות ומטפטפים את השמן מעל הכול. צולים בתנור שחומם מראש ל-oc200 (חום גבוה) 20-25 דקות, עד שהבשר עשוי בדרגת מדיום נא או כמו שאתם מעדיפים.
3
3. בינתיים מחממים שוב את השעועית בנוזלים שלה. כשהטלה עשוי מוציאים אותו מהתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ומעמידים 5 דקות. שולפים את שיני השום מהקליפה, מסננים את השעועית ומערבבים עם שיני השום הצלויות בתבנית הצלייה. מעבירים לכלי הגשה מחומם. פורסים את הטלה ומניחים מעל לשעועית עם השום הצלוי.
4
גיוונים:
5
1. אם משתמשים ברגל טלה צולים 20-25 דקות לכל 500 גרם. מוסיפים את השום לתבנית 25 דקות לפני סוף הצלייה. נותנים לבשר לנוח 10 דקות לפני שפורסים. אם צריכים לשמור הכול חם, אפשר להניח את השעועית המבושלת ושיני השום השלופות מקליפותיהן בתבנית הצלייה מסביב לטלה.
6
2. אם משתמשים בכתף טלה, צולים ללא כיסוי עד השחמה. אחר כך מעבירים לקדרה ומבשלים עם השעועית עד שהבשר רך מאוד.
המתכון נכתב ב-13/07/2007