10 פטריות שמפיניון טריות או פורטבלו - גדולות ויפות
2 כפות עלעלי טימין קצוצים
שום חתוך דק (מומלץ לא כתוש)
תבלינים לפי הטעם: מלח גס, פלפל גרוס, פפריקה מתוקה
לשימון התבנית 8-9 כפות שמן זית
1
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
3
מנקים את הפטריות ומסירים את רגליהן (לא זורקים את הרגליים).
4
העגבניות: בעזרת סכין קטנה מסירים את החלק העליון ומרוקנים את העגבניה לגמרי. מפזרים ממש מעט מלח והופכים על מטלית נייר.
5
החציל: חותכים את החציל לשניים לאורכו, בעזרת כף יוצרים שקע בבשר החציל, כך שיראה כמו סירה (לא זורקים את בשר החצילים) מפזרים כפית מלח גס על שני החצאים ומניחים בצד.
7
מערבבים את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול. קוצצים בנפרד את רגלי הפטריות ובשר החציל.
8
מחלקים לשלושה חלקים, לחלק אחד מוסיפים את בשר החציל ולאחד את הפטריות. ממלאים את הפטריות בבשר המתובל בפטריות, את החציל בבשר עם החציל ואת העגבניות בבשר הנותר.
9
משמנים תבנית זכוכית בשלוש כפות שמן זית, מסדרים את היקרות בתבנית, מלמעלה מזליפים את השמן הנותר. מכסים מבלי להדק בנייר כסף וצולים בתנור כ-25 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים 7-10 דקות להשחמה.
10
מגישים במרכז השולחן עם אורז ארוך לבן וסלט עלי בייבי בלימון ושמן זית