דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

ל-4 מנות:
4 פרוסות כבד עגל, כ-500 גרם
1 כף קמח מנופה
מלח ופלפל לבן לטעם
30 גרם מרגרינה
לרוטב:
חצי תפוח עץ
2 כפות מיונס 5%- אסם
1 כף חזרת לבנה (מוכנה)
1-2 כפות ליקר פירות
1-2 כפות מיץ לימון
מלח לטעם
להגשה:
כרובית וגזר גמדי מאודים במי מלח
לקישוט:
4 פרוסות תפוחי עץ מטוגנים
4 כפיות צלפים

אופן ההכנה

1
1. פורסים 4 פרוסות תפוח עץ בעובי 1 ס"מ מקמחים משני הצדדים ומטגנים בשמן עמוק כמו צ'יפס (שומרים על פרוסות התפוח שתישארנה חמות).
2
2. הכנת הרוטב: קולפים וקוצצים דק-דק מאוד את התפוח, שמים בקערה עם כל שאר המצרכים, מערבבים היטב ומשהים כ-30 דקות למיצוי הטעם. טועמים ומשפרים את הטעם.
3
3. מכשירים את הכבד כדין.
4
4. מערבבים את הקמח במלח ופלפל. מקמחים את פרוסות הכבד. ממיסים את המרגרינה במחבת רחבה ומטגנים את הכבד 2-3 דקות מכל צד.
5
5. מניחים את פרוסות הכבד על 4 צלחות הגשה מחוממות ולידן גזר גמדי וכרובית מאודים. יוצקים כף מהרוטב, ועל הכבד מניחים פרוסות תפוחי עץ וכפית צלפים.
המתכון נכתב ב-13/07/2007