דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

לרוטב:
5 גבעולי תימין
1 עלה דפנה
2 כפות סוכר חום
1 בקבוק בירה
2 בצלים לבנים פרוסים
לכדורים:
0.5 ק"ג בשר בקר טחון
1 ביצה
2 פרוסות לחם לבן (רק הלבן ללא הקרום) ספוגות במעט מים, סחוטות ומפוררות
2 שיני שום כתושות
עלים מ-4 גבעולי תימין

אופן ההכנה

1
1. מערבבים את כל חומרי הכדורים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
2
2. מאדים בצל ב-2 כפות חמאה כ-15 דקות עד להתרככות. מוסיפים תימין ועלה דפנה.
3
3. מוסיפים 2 כפות סוכר חום ומקרמלים. מוסיפים בירה ומביאים לרתיחה עדינה.
4
4. צרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ, ומכניסים לרוטב המבעבע (אם הרוטב קצת מר, מוסיפים סוכר חום לאיזון). הופכים את הכדורים אחרי 10 דקות לעוד 15 דקות בערך.
5
5. מתקנים תיבול ומגישים.
המתכון נכתב ב-13/07/2007