דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

3/4 כוס קמח רגיל
רבע כפית מלח
חצי כוס חלב
כ - 100 גרם חמאה (לפי הצורך)
רבע כפית קינמון
2 כפות סוכר
4 ביצים גדולות
3 תפוחי עץ פרוסים לפרוסות דקיקות
2 כפות סוכר נוספות (משתמשים פעמיים)

אופן ההכנה

1
מערבבים יחד קמח, מלח ושתי כפות סוכר
2
טורפים ביחד את הביצים והחלב ( רצוי במיקסר, אפילו ידני, אבל לא חובה, אפשר גם במטרפה או במזלג)
3
מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עד לקבלת בלילה חלקה
4
במחבת או סיר קטן ממיסים כ - 50 גרם חמאה
5
מוסיפים את פרוסות התפוחים, ועל להבה בינונית מרככים אותם במשך מספר דקות
6
מערבבים את שתי כפות הסוכר הנותרות עם הקינמון, ומפזרים מעל לתפוחים
7
מניחים בצד
8
מחממים מעט חמאה במחבת בקוטר של הפנקייק שרוצים לקבל
9
יוצקים בלילה בכמות שתכסה את המחבת ותתרומם לגובה של בערך חצי ס"מ
10
כשהבלילה מתייצבת קצת במחבת, מסדרים מעליה שכבה של תפוחי עץ
11
מכסים בכמות זהה של בלילה מלמעלה וממשיכים לטגן
12
כשנראה שהצד התחתון מוכן - הופכים בעזרת מרית רחבה, או צלחת משומנת בחמאה שמניחים על פני המחבת
13
מוסיפים טיפת חמאה למחבת ומטגנים את הצד השני
14
חוזרים על התהליך עד שנגמרים הבצק והתפוחים.
15
מגישים חם. אפשר לזרות קצת אבקת סוכר.
16
טיפ: כדאי להשתמש במחבת בעלת קוטר קטן, ככה הפאנקייקס יוצאים יותר "אישיים" ויפים, אבל הכי חשוב - קלים להיפוך בלי שהקונסטרוקציה עם התפוחים בפנים תתפרק.
המתכון נכתב ב-15/07/2007