דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות

מצרכים

100 גרם חמאה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית סודה לשתייה
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס בננות מעוכות במזלג (3-2 בננות)
1 1/2 כוסות קמח
1 כפית תמצית וניל
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
לציפוי:
3 כפות גדושות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

1
1. בקערת המיקסר טורפים היטב את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את הביצים תוך טריפה, כל אחת בנפרד.
2
2. מערבבים את הסודה לשתייה עם גביעהשמנת ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הבננות, הקמח והווניל ומערבבים היטב.מוסיפים את האגוזים ומערבבים מעט.
3
3. משמנים תבנית שקעים בחמאה רכה אומרפדים אותה במנג'טים, ממלאים בתערובת עד שני שליש הגובה. אופים כ-20 דקותבתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, מבלי לייבש. מוציאים מהתנור,משהים שתי דקות ומוציאים מהתבנית. מצננים.
4
4. מערבבים בקערית קטנה את אבקת הסוכרעם הלימון ומזליפים על המאפינס, לאחר שהצטננו. מתאים להקפיא את המאפינס.מפשירים זמן קצר בחום החדר או שניות ספורות במיקרוגל.
המתכון נכתב ב-15/07/2007