1/3 1 כוסות קמח תופח (או 1/3 1 כוסות קמח רגיל + כפית גדושה אבקת אפייה)
2 כפות מיץ תפוזים (או אפרסקים)
כוס משמשים טריים חתוכים לקוביות קטנות (כ - 3 משמשים גדולים וכתומים)
כף סוכר + ½ כפית קינמון לזרייה (לא חובה)
1
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2
2. משמנים היטב 10 תבניות חד פעמיות קטנות (בקוטר של כ - 5 ס"מ) או תבנית שקעים.
3
3. מערבבים בקערה קטנה את הקמח התופח (או קמח + אבקת אפיה) והמלח.
4
4. מוסיפים לחלב את מיץ התפוזים.
5
5. בקערה בינונית טורפים את הביצה, הסוכר והחמאה המומסת בעזרת מיקסר ידני כ-2 דקות.
6
6. מוסיפים לקערה את תערובת הקמח, השמנת ותערובת החלב והמיץ לסירוגין וממשיכים לערבל בעדינות רק עד שהקמח נבלע בתוך התערובת.
7
7. מוסיפים את קוביות המשמשים ומקפלים בעדינות לתוך התערובת (בעזרת כף או מרית).
8
8. ממלאים את התבניות המשומנות עד ל- 2/3 מגובהן. אפשר לזרות מעט סוכר וקינמון למעלה (לא חובה).
9
9. מסדרים את התבניות הקטנות על גבי תבנית גדולה.
10
10. אופים כ - 20 דקות עד שהמאפינס מזהיבים והתערובת יבשה מבפנים (בודקים בעזרת קיסם).
11
11. מצננים מעט וזוללים.