2 כוסות (280 גרם) קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל +2 כפיות אבקת אפייה
25 גרם חמאה/מרגרינה, מומסת, לא חמה
2 כפות ליקר בטעם פירות או ברנדי- רצוי לא לוותר, אבל אפשר להחליף בכף תמצית וניל
0.5 עד 3/4 כוס פירות חתוכים לקוביות קטנות- אפשר סוג אחד או עירוב של כמה: דובדבנים, משמשים, אפרסקים, שזיפים ועוד.
1
1. מחממים תנור ל-175 מעלות, משמנים את התבניות או מרפדים במנז'טים גדולים (מס' 5).
2
2. מערבבים בקערה קמח וסוכר ויוצרים גומה באמצע.
3
3. בקערה נוספת מערבבים חמאה/מרגרינה מומסת, ביצים, חלב וליקר או תמצית וניל. מוסיפים פירות ומערבבים.
4
4. יוצקים את תערובת הפירות לגומה שבתערובת הקמח. מערבבים לאט, בכף, רק עד שהקמח נרטב ומתקבלת תערובת אחידה ועדיין גושית.
5
5. מחלקים את התערובת לשקעים ואופים 15-20 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים ויציבים למגע.