דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

4 פלפלים ירוקים בהירים - להוריד את הראש ונקי מגרעינים
2 עגבניות חצוית - להוציא את התוכן
2 בצלים חצויים -להוציא עד 2/3 מהתוכן
4 עלי כרוב - לבשל במים 5 דק'
2 קישואים - לחתוך ל- 2-3 (תלוי בגודל )ולהוציא את התוכן
לסיר הממולאים:
1 בצל פרוס
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית פפריקה
מעט פלפל שחור
1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
אפשר לשים בסיר גם עגבניה חתוכה ואת שאריות הכרוב והפנים של הקישוא -מוסיף גם טעם
מילוי:
0.5 ק"ג בשר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ
1 גזר מגורד
1 קישוא מגורד
1 עגבניה קטנה מגורדת
0.5 כוס אורז
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית פפריקה
שמן לטיגון

אופן ההכנה

1
לטגן את הבצל להוסיף את הגזר והקישוא המגורדים , להמשיך לטגן תוך כדי ערבוב , להוסיף את האורז ולהמשיך לטגן מעט ולהוסיף את העגבניה , להמשיך לטגן עוד דקה ולהוריד מהאש.
2
לשים בקערה את הבשר הטחון להוסיף את הפטרוזיליה ואת תערובת הירקות שטיגנו , לתבל להוסיף את הביצה ולערבב היטב .
3
- למלא את הירקות בתערובת הבשר.
4
בסיר לטגן את הבצל להוסיף מעט מים כשמגיעים לרתיחה להוסיף את רסק העגבניות והתבלינים ולערבב .
5
להוסיף עוד כ- 2 כוסות מים כשמגיעים לרתיחה לסדר את הירקות הממולאים בסיר יפה וצמודים אחד לשני .
6
בישול של שעה בערך , אם יש צורך בעוד מים להוסיף .
7
אופציה שניה: לבשל כ- חצי שעה להעביר בזהירות לפיירקס או תבנית חסינת אש לשפוך את הרוטב על הירקות בתבנית ולהכניס לתנור ל- 1/2 שעה נוספת .
8
לשים על השולחן וחגיגה לעיניים , גם צבעוני גם יפה וגם טעים
המתכון נכתב ב-16/07/2007