דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

1 חב' בצק עלים
300גר' טחולים
300גר' לבבות לנקות ולחתוך לחצי
300גר 'כבדי עוף לחתוך לריבועים
1 בצל גדול קצוץ
חופן פטרוזיליה/כוזברה
מלח
פלפל שחור
כמון
שמן לטיגון
1 ביצה למריחה
שומשום לקישוט

אופן ההכנה

1
הכנה:
2
לטגן את הבצל להשחמה קלה ,להוסיף את הלבבות תוך כדי ערבוב
3
לטגן כ- 5 דק' ולאחר מכן להוסיף את הטחולים והכבד ולהמשיך לערבב על אש בינונית עד שמשנים צבע להוסיף את התבלינים ואת הירק ולערבב מידי פעם שלא ישרף ,אם אין ממש נוזלים אפשר להוסיף מעט מאוד מים .
4
אחרי כ- 10 דק' שהמעורב מוכן להוריד מהאש להצטננות.
5
אפשר רולדה ואפשר כבורקס בודד.
6
רולדה
7
לקחת מלבן בצק עלים למלא בשליש העליון לסגור קצוות צדדיים
8
ואז לגלגל .
9
לשים בתבנית עם נייר אפיה למרוח ביצה לפזר שומשום לסמן חיתוך אלכסוני ולאפות בחום בינוני כ-30 דק'(או עד שיזהיב .
10
בורקס מעורב:
11
לרדד עלה בצק עלים לחתוך למלבנים ,לשים מהמלית לסגור בצדדים ולקפל פעמיים ולסובב בצורת פרסה להניח בתבנית עם נייר אפיה להבריש בביצה ולפזר שומשום.
12
אפשר להכין כל צורה כמו מלבנים,משולשים ועוד .
13
לאפות בחום בינוני עד שיזהיב.
14
רוטב פטריות:
15
1/2 קופסה שימורים פטריות
16
1 בצל קצוץ
17
מלח ופלפל שחור
18
רביחה:
19
2 כפות קמח
20
1/2 כוס מים
21
לערבב עד שלא יהיו גושים
22
לטגן את הבצל להוסיף את הפיטריות ולערבב,
23
לטגן כמה דק' ולהוסיף כ- 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה
24
להוסיף את התבלינים לערבב ולאחר מכן את הרביחה בהדרגה
25
ולערבב כל הזמן כ- 5 דק' .
26
בתאבון
המתכון נכתב ב-16/07/2007