מרק גולאש שתמיד מחזיר אותי לארוחות שישי של ילדותי, כשהייתי חוזרת הביתה ומריחה את הפפריקה והירקות המתבשלים. אמא שלי הייתה מכינה אותו במיוחד עבורי – חם, עשיר ומנחם, והופך כל ערב שישי למשהו מיוחד. עכשיו תוכלו להכין אותו גם בביתכם וליצור זיכרונות חדשים
כמות: 6-8 מנות
תמונה
מצרכים
1 ק"ג בשר פילה
2 בצלים גדולים
3 כפות קמח
2 כפות פפריקה
4 שיני שום
4 גזרים
100 גר' רסק גבניות
4 עגבניות מגורדות
פלפל שחור
מלח
פפריקה חריפה
5-6 תפוחי אדמה
2-3 עלי דפנה
פלפל אנגלי
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1
מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות. מוסיפים את קוביות הבשר ובוחשים עד סגירה.
2
מוסיפים את הקמח בוחשים היטב ומוסיפים את העגבניות המגורדות והשום הקצוץ.
3
מבשלים כ10 דקות ומוסיפים את הגזרים החתוכים לפרוסות ואת קוביות תפוחי האדמה
4
בוחשים מוסיפים מים רתוחים את רסק העגבניות, בוחשים ומביאים לרתיחה.
5
מורידים לאש קטנה מתבלים בכל התבלינים ,עלי הפטרוזיליה ומבשלים על אש נמוכה.
6
אני בישלתי את המרק 3 שעות .המרק סמיך ,חריף ועשיר בטעמים.הלך טוב עפ פיתות חמות וטריות.
7
המקור למתכון ספר המרקים של חנה שאולוב עם שינוים בתיבול ובכמויות