דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
2.5 שעות
מרק גולאש שתמיד מחזיר אותי לארוחות שישי של ילדותי, כשהייתי חוזרת הביתה ומריחה את הפפריקה והירקות המתבשלים. אמא שלי הייתה מכינה אותו במיוחד עבורי – חם, עשיר ומנחם, והופך כל ערב שישי למשהו מיוחד. עכשיו תוכלו להכין אותו גם בביתכם וליצור זיכרונות חדשים
כמות: 6-8 מנות
תמונה - מרק גולאש
תמונה

מצרכים

1 ק"ג בשר פילה
2 בצלים גדולים
3 כפות קמח
2 כפות פפריקה
4 שיני שום
4 גזרים
100 גר' רסק גבניות
4 עגבניות מגורדות
פלפל שחור
מלח
פפריקה חריפה
5-6 תפוחי אדמה
2-3 עלי דפנה
פלפל אנגלי
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1
מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות. מוסיפים את קוביות הבשר ובוחשים עד סגירה.
2
מוסיפים את הקמח בוחשים היטב ומוסיפים את העגבניות המגורדות והשום הקצוץ.
3
מבשלים כ10 דקות ומוסיפים את הגזרים החתוכים לפרוסות ואת קוביות תפוחי האדמה
4
בוחשים מוסיפים מים רתוחים את רסק העגבניות, בוחשים ומביאים לרתיחה.
5
מורידים לאש קטנה מתבלים בכל התבלינים ,עלי הפטרוזיליה ומבשלים על אש נמוכה.
6
אני בישלתי את המרק 3 שעות .המרק סמיך ,חריף ועשיר בטעמים.הלך טוב עפ פיתות חמות וטריות.
7
המקור למתכון ספר המרקים של חנה שאולוב עם שינוים בתיבול ובכמויות
המתכון נכתב ב-05/12/2024